22 april – Salon#4

Gastheer Daan Heerma van Voss ontvangt deze keer Meindert Fennema (hoogleraar politicologie), Marietje Schaake (Europarlementariër voor D66), Rutger Bregman (historicus en publicist), Christiaan Weijts (schrijver en columnist) en Ruben van Zwieten (predikant op de Zuidas en ondernemer). Muziek van Het Nieuwe Lied en illustraties van Milo.

Salon#3 – Leven tussen Facebook en realiteit

18 maart Felix Meritis – 15-17u

Gastheer Daan Heerma van Voss ontvangt deze keer Hans Boutellier (bijzonder hoogleraar aan de VU en algemeen directeur van het Verwey-Jonker Instituut), Karin Spaink (‘netactiviste’, columniste, schrijfster) en Jonathan van het Reve (schrijver). Muziek van Het Nieuwe Lied en illustraties van Milo.

Salon #3 gaat over het leven in de digitale en de echte wereld. Als je de fysieke wereld tenminste de echte kan noemen. Want misschien is het leven op Facebook wel net zo echt als het leven dat zich afspeelt in de straten van Amsterdam. Maar hoe zijn de twee te combineren? Vullen ze elkaar aan of botsen ze met elkaar? En hoe beïnvloedt dit ons als individu en als samenleving en ons besef van fictie en werkelijkheid?

Salon#2

19 februari – 15u-17u – Felix Meritis

Salon#2 met Charlotte Mutsaers (schrijfster, beeldend kunstenaar), Jonas Staal (beeldend kunstenaar, essayist) en Ronald van Tienhoven (ontwerper en beeldend kunstenaar), live-tekenen door illustrator Milo en muziek van Het Nieuwe Lied.

Laten we ons tegenwoordig niet te makkelijk verzadigen door DWDD, Facebook en ‘De Vliegeraar’? Is er Is er nog wel genoeg tijd en ruimte voor inspiratie, confrontatie, verwondering, verbeelding of reflectie? Wie laat zich nog verrijken door ‘Oorlog en Vrede’, ‘Jane Eyre’ of ‘De boeken der kleine zielen’?

Salon#1

Met Joke Hermsen (schrijver en filosoof) over haar nieuwste roman Blindgangers, Jan Terlouw over macht en vertegenwoordiging en Thierry Baudet (NRC-columnist en rechtsfilosoof) over de Occupy-beweging.